O nouă fraudă fiscală majoră a fost descoperită în logistică: de data aceasta un consorțiu de companii din provincia Florența a fost implicat, generând o serie de facturi false pentru o sumă de treizeci de milioane de euro în vederea acumulării de credite fiscale ilegale. La finalul anchetei, Garda Financiară a confiscat active în valoare de 14 milioane de euro și a plasat 16 persoane sub anchetă.

În mod formal, consorțiul a subcontractat lucrările unor companii, facturându-le acestora, în timp ce, potrivit anchetatorilor, a gestionat lucrările direct. În timp ce consorțiul a dedus TVA-ul pe facturile primite de la companii, nu l-au plătit statului. Pentru a întârzia verificările, companiile au închis, trecând contractul și lucrătorii către o nouă entitate, care a reprodus mecanismul. Anchetatorii au identificat aproximativ treizeci de companii folosite în această fraudă fiscală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare