Federația spaniolă urmează să depună o nouă plângere împotriva companiilor petroliere pentru suprataxele aplicate carburanților. În comunicatul de presă, Fenadismer a anunțat că cererea se adaugă celei de la sfârșitul lui decembrie, la care s-au alăturat peste 3.500 de transportatori, iar suma pretinsă depășeşte 15.000 de euro pe camion.

Împreună cu organizațiile sale regionale, Fenadismer a demarat procedura de prezentare a unei noi macro-reclamații împotriva majorității companiilor petroliere din Spania pentru creșterea artificială a prețurilor finale la combustibili în detrimentul consumatorilor, fie profesioniști, fie persoane fizice.

Potrivit federației, după izbucnirea războiului din Ucraina, principalele companii petroliere au modificat prețul final al carburanților, chiar peste cel internațional al petrolului și influenţând astfel piața de vânzare a combustibililor.

Fenadismer a mai prezentat o revendicare similară la sfârșitul anului trecut împotriva celor trei mari companii petroliere din Spania (Repsol, Cepsa și BP), în baza Rezoluției emise la acea vreme de Comisia Națională a Concurenței, care a fost confirmată ulterior de Tribunalul Naţional şi de Instanţa Supremă, şi la care au aderat cu totul gratuit peste 3.500 de liber-profesionişti şi firme de transport. În baza raportului de expertiză întocmit pentru a cuantifica prejudiciile cauzate de achiziționarea combustibilului în toți acesti ani la un preț mai mare decât ar fi trebuit plătit în lipsa unor astfel de înțelegeri, atunci s-au pretins peste 15.000 de euro pe camion.

În noul proces ce urmează a fi intentat, se va extinde cererea împotriva mai multor companii petroliere care activează în Spania, depistate că respectă politica concertată de prețuri stabilită de contravenienți.

Fenadismer invită toți transportatorii care nu sunt de acord să se alăture acestei inițiative.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare