Ford și Volkswagen au ajuns la un acord de a fabrica vehicule comerciale de 1 tonă la Kocaeli, Turcia. Consiliul Concurenței a aprobat o investiție de 1,4 miliarde de euro şi a decis să acorde scutiri acordurilor privind dezvoltarea, furnizarea și producția de vehicule comerciale de o tonă, scrie Lojiport.

În declarația Consiliului Concurenței s-a precizat că s-a acordat scutire acordurilor dintre Ford Motor Company și Volkswagen AG privind dezvoltarea, furnizarea și producția de vehicule utilitare de o tonă. Primele vehicule care vor fi produse în unitățile Ford Otomotiv Sanayi AȘ din Kocaeli vor fi versiunile diesel, hibride și complet electrice ale noii generații Ford Transit Custom și Ford Tourneo Custom.

Este de aşteptat ca Ford să investească 1,39 miliarde de euro în 2020-2025 și să-și majoreze capacitatea de producție de vehicule comerciale de o tonă de la 180.000 la 405.000. „Prin decizia sa de scutire, Consiliul de Concurență a demonstrat încă o dată că are o abordare pozitivă a colaborărilor care contribuie la creștere și ocuparea forței de muncă și că sprijină eforturile de a face din Turcia un centru de producție internațional și regional în industria auto.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut