Ford își va închide fabrica din Saarlouis, Germania, în termen de trei ani, a anunțat compania americană. Unitatea, care funcționează din 1970, a pierdut concurența internă, corporativă, pentru producția de mașini electrice, în favoarea unei fabrici deschise în 1976 în Valencia, Spania. „Valencia oferă perspective mai bune pentru viitor, în special din punct de vedere financiar”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa, pentru ziarul german Handelsblatt.

Reprezentantul producătorului a explicat că fabrica spaniolă de mașini a avut, de asemenea, performanțe mai bune în ceea ce privește costurile materialelor și baza de furnizori și că nivelul salarial în Valencia a fost mai mic decât în Saarlouis.

Modelul Ford Focus va fi produs la uzina din Germania până la jumătatea lui 2025. Odată cu radierea modelului, unitatea, care are peste 6.500 de angajați, va fi și ea închisă pentru că Ford va înceta să mai producă mașini cu motor convențional și va trece la mașini electrice, care vor fi produse doar în două fabrici din Europa.

O locație este sediul Ford din Europa, la Köln, Germania, unde compania americană își desfășoară activitatea din 1931. Ford a confirmat că va face o investiție de 2 miliarde de dolari pentru a transforma fabrica din Köln, unde vor fi construite mașini electrice începând cu 2023. „Strategia europeană a Ford se bazează pe o gamă interesantă de vehicule electrice, inclusiv versiunea electrică a popularului Ford Puma, precum și vehicule electrice Ford Pro și servicii conectate la rețea care consolidează și mai mult poziția de lider în segmentul vehiculelor comerciale.” Până în 2026, Ford plănuiește să vândă 600.000 de vehicule electrice pe an pe piața europeană.

Handelsblatt relatează că a durat mult timp pentru a alege o altă locație în Europa. Cererile trebuiau depuse până la sfârșitul lunii ianuarie. Guvernul provinciei Saarland și Guvernul regional din Valencia au încercat, de asemenea, să influențeze procesul de selecție, ambele promițând finanțare de la stat de sute de milioane de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare