Conform Pachetului Mobilitate (Regulamentul (UE) 2020/1054), firmele de transport sunt obligate să le permită șoferilor să se întoarcă la centrul operațional al angajatorului sau la locul de reședință al angajatorului:

– după fiecare patru săptămâni consecutive, pentru a petrece cel puțin o perioadă de repaus săptămânal obișnuit sau o perioadă de repaus săptămânal mai mare de 45 de ore luată în compensare pentru perioada de repaus săptămânal redusă

sau

– după ce șoferul a luat două perioade consecutive de repaus săptămânal redus – înainte de începerea perioadei de repaus săptămânal obișnuit de mai mult de 45 de ore luată în compensație.

Potrivit legii franceze, nerespectarea acestor reglementări poate fi pedepsită cu un an de închisoare și o amendă de până la 30.000 de euro, notează Trafficban.com. În timpul unei inspecții rutiere, se colectează de obicei un depozit de 2.250 de euro, dar procurorul are dreptul să impună o pedeapsă mai mare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare