Transformarea camioanelor diesel uzate în camioane electrice e din nou un subiect de actualitate. De data aceasta, însă, nu este o idee a vreunei companii, ci o idee promovată de autorități, potrivit 40ton.net. Mai exact, autoritățile franceze au lansat un program de subvenții pentru acest tip de conversie.

Un transportator care dorește să facă o astfel de transformare va putea primi o subvenţie de până la 40% din întreaga sa investiție, cu condiția ca valoarea alocată pentru un vehicul să nu depășească 50.000 de euro. Oficial, acesta se numește „bonus de upgrade” și a fost introdus atât pentru camionete, cât și pentru camioanele grele.

Interesant este că ideea autorităților franceze coincide cu ideea producătorului francez de camioane Renault Trucks, care ar dori, se pare, să aducă vehicule cu ardere uzate la fabrica sa, să le recondiționeze complet și să le înlocuiască sistemele de propulsie cu unele electrice. Acest lucru ar crea o alternativă mai ieftină și mai ecologică pentru noile vehicule electrice, facilitând tranziția electrificării în special pentru transportatorii mici, mai puțin înstăriți.

Pe de altă parte, această conversie ar putea fi primită cu reticenţă de către şoferi, care ar prefera să primească un vehicul nou, cu un interior complet nefolosit și cu echipamente de confort de ultimă generație.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare