În ultima perioadă au apărut tot mai multe informații despre controalele privind menţinerea corectă a distanței faţă de vehiculul din faţă cu ajutorul dronelor. Asta nu înseamnă însă că serviciile de control au oprit complet activitățile clasice care implică şi camere portabile. Acestea pot fi încă întâlnite, după cum a arătat o acțiune a poliţiei desfăşurată pe autostrada germană A4 şi soldată cu 77 de amenzi.

Camera a fost instalată pe viaductul autostrăzii din apropierea orașului Düren, unde drumul este acoperit cu linii speciale care definesc distanța de siguranță. În apropiere se afla și o mașină specială de poliție, dotată cu monitoare și care înregistra trecerea anumitor vehicule. Acolo, ofițerii urmăreau şi luau decizia de a opri un anumit camion pentru a-i penaliza șoferul.

În total, peste 80 de șoferi profesioniști au fost testați în acest fel, iar 77 dintre ei s-au dovedit a fi incapabili să păstreze distanța de siguranță. Interesant este că nu erau doar șoferi de camion, ci și șoferi de autobuz.

Distanța de siguranță în Germania este de 50 de metri. Această valoare este necesară pentru vehiculele cu un GVM de peste 3,5 tone, care circulă pe autostradă cu o viteză de minim 50 km/h. Dacă această condiție nu este îndeplinită, șoferul trebuie să achite amenda de 80 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare