Hellmann Worldwide Logistics a încheiat un contract pe 10 ani cu Grupul Stihl și a reușit astfel să câștige una dintre cele mai mari comenzi din istoria companiei. Ca parte a cooperării, Hellmann va prelua depozitarea produselor finite pentru Stihl. Pentru a putea îndeplini cerințele Stihl într-o singură locație, Hellmann închiriază un depozit de ultimă generație în Völklingen/Saarland, la granița dintre Germania, Franța și Luxemburg. Finalizarea noii clădiri este planificată pentru jumătatea lui 2022, iar de la 1 ianuarie 2023, depozitul central va fi pe deplin operațional ca locație cu unic utilizator – Stihl. În acest fel, Hellmann creează peste 120 de noi locuri de muncă în centrul logistic, urmând să fie sporite în anii următori în conformitate cu creșterea planificată a volumului.

Grupul Stihl dezvoltă, produce și vinde echipamente motorizate pentru silvicultură, agricultură, peisagistică şi construcții. Investitorul Dietz AG construiește noul centru logistic din Völklingen pentru Hellmann pentru a putea implementa logistic creșterea anunțată de Stihl – în special pentru uneltele care funcționează cu baterii. În viitor, toate companiile de vânzări Stihl din întreaga lume, precum și dealerii Stihl, în principal din Germania, Franța și țările Benelux, vor fi aprovizionați de la Völklingen. Depozitul central este situat strategic în imediata vecinătate a A620 și cu conexiuni directe pe autostradă către Germania și Franța – cele mai importante piețe de vânzare ale Stihl. Locația se caracterizează printr-un concept de construcție durabilă și tehnologie de ultimă oră de depozitare și picking, precum dispozitive de picking autopropulsate sau smartwatch-uri în picking. Centrul logistic, cu o suprafață totală de 58.000 m2, care include și 1.600 m2 de spațiu de birouri, poate fi extins cu încă 30.000 m2 de spațiu logistic într-o fază ulterioară. „Suntem încântați că Stihl a ales Hellmann ca partener logistic pe termen lung pentru a-și implementa strategia de creștere pe piața europeană”, spune Volker Sauerborn, COO, Contract Logistics Hellmann Worldwide Logistics.

Investiția este, de asemenea, de importanță strategică pentru orașul Völklingen. „Parcul logistic continuă revitalizarea amplasamentului industrial al fostei rafinării din Saarland. Cu Hellmann, câștigăm un furnizor de servicii logistice la nivel global, care va consolida infrastructura economică pe termen lung și va crea locuri de muncă în Völklingen și în împrejurimi”, explică primarul Völklingen, Christiane Blatt.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare