În mai 2022, un judecător francez a anulat o amendă de 719 EUR aplicată în iunie 2019 unei companii românești de transport de către ofiţerii francezi de control DREAL, pentru o presupusă odihnă săptămânală normală efectuată de șofer în cabina camionului. Recursul companiei, susținut de Uniunea Naţională a Trasportatorilor Rutieri din România, UNTRR, s-a bazat pe faptul că verificarea nu a avut loc atunci când camionul era oprit pentru efectuarea repausului, ci de-a lungul unei autostrăzi. 

Apărarea, bazată pe ajutorul unui avocat specializat recomandat de UNTRR, a demonstrat că autoritățile franceze nu l-au surprins pe șofer că îşi efectua repausul săptămânal normal în cabină.

Șoferul a fost audiat de oficiali în franceză, limbă pe care nu o cunoaște, fără ajutorul unui interpret. Iar acesta nu a recunoscut niciodată că s-a odihnit în cabină.

Pe baza acestor elemente, judecătorul a anulat procesul verbal de infracţiune şi sancțiunea. Acest caz ridică problema dificultăţii demonstrării efectuării repausului săptămânal în cabină.

Mai multe informații sunt publicate pe platforma de știri T-Times a UNTRR, AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare