Garda Civilă din Spania efectuează mai multe controale pentru a depista utilizarea frauduloasă a motorinei B pe vehiculele neautorizate. Prețul ridicat al combustibilului poate „încuraja” unele companii să recurgă la această practică ilegală pentru a-și reduce costurile, însă penalitățile pot ajunge şi la 12.000 de euro.

Garda Civilă a sporit utilizarea „dispozitivelor de control preventiv” pentru motorina B sau subvenționată. Agenții extrag o probă de combustibil, astfel încât utilizarea frauduloasă a acestuia este detectată cu ochiul liber, ca urmare a colorației diferite pe care o prezintă. Probele prelevate din autovehicule se depun apoi în containere sigilate și marcate pentru analize, și se transmit, împreună cu procesul-verbal, Biroului de Gestionare a Vămilor și Accizelor al Agenției de Administrare Fiscală de Stat.

Proprietarii autovehiculelor care circulă folosind acest combustibil, care are un preț de vânzare mai mic, nefiind supus Taxei Speciale pe Hidrocarburi, sunt denunțați ca autori ai unei grave încălcări fiscale a Legii 38/1992, privind Impozitele Speciale. Sancțiunile pentru acest tip de abatere variază în funcție de cilindreea și motorul vehiculului utilizat, putând ajunge până la 12.000 de euro.

Utilizarea motorinei B este autorizată la utilajele agricole, horticole, zootehnice și forestiere, anumite ambarcațiuni, anumite autospeciale autorizate și, în vehiculele de transport, pentru echipamentele frigorifice ale semiremorcilor frigorifice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare