Săptămâna aceasta, camioanele care circulă prin Europa vor fi vizate de o serie de interdicții de circulație legate de sărbătoarea Înălțării, joi, 18 mai 2023.

Cinci țări europene au anunţat interdicții pentru vehiculele de peste 7,5 t, joi, 18 mai, atunci când acestea sărbătoresc Înălţarea: Germania, Franța, Austria, Elveția și Luxemburg – aici interdicțiile se referă la țările vecine. Polonia nu a anunţat niciun fel de restricții, anunţă Evofenedex.

Austria: interdicție de circulaţie joi, de la miezul nopții până la ora 22.00.

Franța: interdicție din 17 mai (miercuri), ora 22:00, până pe 18 mai (joi), ora 22:00.

Elveția: interdicție pe 18 mai (joi), 24 de ore, ziua, combinată cu o interdicție de noapte (până la ora 5.00).

Germania: interdicție 18 mai (joi), de la miezul nopții până la ora 22.00.

Luxemburg: interdicţie cu 30 de minute înainte de interdicția germană, pentru traficul către Germania, și cu 30 de minute înainte de interdicția franceză, pentru traficul către Franța. Ambele interdicții se vor încheia pe 18 mai, la ora 21.45.

În Germania, Asociația expeditorilor bavarezi de marfă (LBS) și Asociația de stat a companiilor de transport și logistică bavareze (LBT) se tem că dozajul camioanelor din Tirol de săptămâna aceasta ar putea duce la „mega ambuteiaje” în jurul Văii Inn din Bavaria și pe A8.

Calendarul guvernului tirolez prevede patru zile de manipulare a blocurilor de camioane la punctul de trecere a frontierei Kiefersfelden/Kufstein de luni, 15 mai, până vineri, 19 mai 2023 inclusiv. Trei dintre aceste dozaje au loc de luni până miercuri. Apoi, ca urmare a interdicţiei de circulaţie de joi, locurile de parcare de-a lungul A99 spre Salzburg, A8 spre Salzburg și A93 Inntal spre Innsbruck/Brenner ar putea fi ocupate integral, potrivit asociațiilor.

În plus, cel mai probabil situaţia nu se va atenua nici vineri, ca urmare a traficului generat de weekendul prelungit.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare