Din cauza prețurilor ridicate la energie, tot mai multe companii slovace opresc sau întrerup producția. Vg.hu. scrie că cel mai mare utilizator de gaze naturale din țară, compania chimică Duslo Sala care operează în Vágselly, în sudul Slovaciei, intenționează, de asemenea, să oprească temporar producția. Dacă acest lucru se întâmplă cu adevărat, nu numai Slovacia, ci întreaga regiune va rămâne fără aditiv AdBlue, care este esențial pentru motoarele diesel moderne, pentru că Duslo este unul dintre cei mai mari producători ai acestui produs din Europa.

Compania nu mai are activitate de la jumătatea lunii august, ca urmare a activităţilor de întreținere planificate pentru șase săptămâni. Însă Petr Blaha, CEO-ul Duslo Sala, a anunțat acum că se gândesc serios la suspendarea producției. Practic, dacă nu primesc sprijin de la stat, nu vor reporni fabrica. Acesta a subliniat că guvernul slovac este probabil ultimul din Uniunea Europeană care încă nu a luat măsuri decisive pentru a reduce prețurile la energie.

Compania este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte. Prin urmare, pe termen lung, oprirea acesteia ar afecta puternic nu doar transportul, ci și agricultura. Duslo Sala aparține imperiului de companii al fostului premier ceh Andrej Babis, care este de origine slovacă, și este cel mai mare angajator din reședința districtului Vágsellye, cu o populație de 22.000 de locuitori.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare