Un consorțiu din Padova, care cuprindea companii cu sediul în Veneția, Roma și Milano, este acuzat de neplata TVA, facturare falsă și compensarea datoriilor fiscale inexistente. Nouă administratori sunt cercetaţi.

Garda Financiară din Padova a finalizat o anchetă care a scos la iveală o fraudă fiscală masivă realizată de către un consorțiu din Padova, format din 15 companii active în sectorul logisticii, relatează Uomini e Trasporti.

Ancheta a avut ca rezultat executarea unui decret de sechestru preventiv a bunurilor mobile și imobile, precum și a soldurilor de cont curent, în valoare de peste 6 milioane de euro. Potrivit procuraturii, acesta ar fi câștigul provenit din infracțiunile fiscale comise – compensarea necuvenită a datoriilor fiscale și asigurărilor sociale, facturi false și TVA neachitat.

Operațiunea, numită „Luxury Porterage”, a luat naștere în urma controalelor fiscale și a implicat zeci de percheziții, dintre care multe sunt încă în curs, în provinciile Padova, Veneția, Roma și Milano, în locuințele a 9 reprezentanţi legali şi în birourile celor 15 societăţi administrate. Compania centrală cu sediul în Padova a acționat ca stație de contractare și a achiziționat comenzi importante, care au fost apoi realizate prin munca prestată de membrii consorțiului.

Companiile investigate au utilizat credite fiscale referitoare în principal la activități de cercetare și dezvoltare – inexistente, la plata datoriilor fiscale și asigurărilor sociale. Mai mult, au omis plata TVA pentru „o sumă care depășește pragul relevant din punct de vedere penal” și au folosit facturi pentru tranzacții false, emise de companiile de tip cutie poştală din regiunea Veneto, pentru a documenta costurile nesuportate și a reduce astfel veniturile generate de serviciile prestate către societatea principală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare