Producătorul german de produse şi echipamente de curăţare Kärcher a semnat cu proprietarul de depozite și imobile industriale Radius Group un contract de închiriere pe termen lung şi de construcţie pentru o unitate de producție de echipamente Kärcher lângă Moscova, la Domodedovo.

Construcția complexului industrial a început anul trecut în parcul industrial South Gate, cu sprijinul Ministerului Investițiilor, Industriei și Științei din Regiunea Moscova și al Administrației districtului Domodedovo.

Pentru Kärcher, aceasta va fi prima fabrică din Rusia. Suprafața sa totală va fi de aproximativ 12.500 de metri pătrați. Dezvoltatorul este Radius Group. Punerea în funcțiune a clădirii este programată pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2022, iar lansarea primelor modele rusești de echipamente Kärcher este programată pentru sfârșitul acestui an.

Odată lansată, noua fabrică de echipamente Kärcher va crea aproximativ 360 de locuri de muncă pentru angajați cu înaltă calificare. Unitatea este prevăzută cu o sală de mese, vestiare cu dușuri și un cabinet medical.

Producătorul german a ales Parcul Industrial South Gate ca locație a primei fabrici pentru producția de echipamente din Rusia datorită calităţii spaţiului, dar și accesibilității, unitatea fiind situată la intersecția a trei autostrăzi federale cheie: M4 Don, A107 Moscow Small Ring (MMK) și A113 Central Ring Road. O astfel de locație ajută la construirea unor lanțuri de aprovizionare diverse și eficiente în timp și simplifică şi căutarea de personal.

Noua clădire va fi construită în conformitate cu principiile de reducere a efectelor nocive ale industriei asupra mediului și a amprentei de carbon. Proiectarea și construcția se realizează în conformitate cu cerințele standardelor verzi, care vor fi confirmate de certificatul Breeam.

Kärcher este cel mai important furnizor mondial de tehnologie de curățare, oferind consumatorilor echipamente, produse de curățare și accesorii. Afacerea de familie are 127 de filiale și peste 13.500 de angajați în 72 de țări. Serviciile pentru clienți sunt oferite în peste 50.000 de puncte de vânzări și service din întreaga lume.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare