Lego a reziliat contractul cu compania operatoare din spatele tuturor celor 81 de magazine din Rusia, renunțând la cei 90 de angajați din Moscova, din cauza perturbărilor intense din ţară. Așa a declarat marți, 12 iulie, franchizorul Inventive Retail Group (IRG), care este responsabil de funcționarea magazinelor rusești ale producătorului de jucării, potrivit agenției de presă Reuters.

Rezilierea contractului, care s-a întâmplat ca o consecință a invaziei Ucrainei de către Rusia și a sancțiunilor ulterioare, poate însemna încetarea tuturor activităților Lego din Rusia. „Grupul Lego a hotărât să oprească pe termen nelimitat operațiunile din Rusia, având în vedere perturbarea intensă continuă în cadrul de lucru”, a menționat un purtător de cuvânt Lego.

Grupul danez de jucării, care nu deține niciun magazin în Rusia, a anunțat încă din martie că a încetat să mai trimită piese și seturi Lego în Rusia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare