De la 1 martie, clienții Lufthansa Cargo își vor putea rezerva transportul mărfurilor și pe avioanele A321 pregătite special. Din 15 martie, Lufthansa Cargo va adăuga treptat noi conexiuni: Istanbul, Tel Aviv, Malta, Tunis, Dublin și Manchester la rețeaua globală de rute. Cairo va fi adăugat în vară.

Stațiile parțial noi din rețeaua de transport de marfă sunt deservite de două până la trei ori pe săptămână către și dinspre Frankfurt. A321F își va finaliza primul zbor comercial pe 15 martie 2022 de la Frankfurt la Dublin. Lufthansa Cargo răspunde astfel la creșterea continuă a cererii din sectorul comerțului electronic, putând oferi clienților mai multă capacitate și conexiuni mai rapide. „Cu navele de marfă pentru distanțe medii, deschidem o nouă zonă strategică de afaceri. În viitor, A321F va oferi soluții atractive pentru comerțul electronic în creştere în Europa, cu livrare în aceeaşi zi, către destinații selectate pe distanță medie”, explică Ashwin Bhat, membru Lufthansa Cargo Board pentru produse și vânzări. „Pe de o parte, capacitățile disponibile pe piața globală de transport aerian sunt încă limitate, iar pe de alta, consumatorii finali se așteaptă la termene scurte de livrare pentru bunurile pe care le comandă. Cu navele convertite, putem reduce acest decalaj și putem continua să le oferim clienților capacitățile necesare în mod fiabil și rapid.”

Conversia primei aeronave a fost deja finalizată. Podeaua a fost întărită, a fost instalat un sistem de role pentru deplasarea încărcăturii și o ușă mare, pentru marfă. În total, clienții Lufthansa Cargo au 14 poziții de paleți și containere per aeronavă pe puntea principală și 10 pe puntea inferioară, cu maximum de sarcină utilă de 28 t/aeronavă. Cel de-al doilea transport de marfă pentru transport mediu este de așteptat să intre în serviciu la sfârșitul verii.

Ambele aeronave vor fi operate de Lufthansa CityLine în baza unui contract de închiriere, fiecare sub steagul Lufthansa Cargo. Lufthansa CityLine a lucrat intens la pregătirile tehnice și operaționale pentru această primă aeronavă A321 transformată, cu două motoare, una dintre cele mai versatile aeronave din clasa sa: cu opțiunea de a transporta containere pe puntea principală, oferă încărcare și descărcare rapidă, permițând operațiuni de zbor foarte eficiente.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare