MAN Truck & Bus Iberia a lansat inițiativa WoMAN de promovare a femeilor la volan în sectorul transporturilor profesionale, în timpuri în care lipsa deja generalizată de șoferi profesioniști din Spania este agravată de o problemă a diversității, deoarece femeile reprezintă doar 14% din transportul terestru.

Pentru a schimba această situație, MAN a dezvoltat un proiect a cărui primă măsură importantă este promovarea formării femeilor ca șoferi profesioniști, prin burse. Mai exact, producătorul oferă un ajutor economic care va acoperi până la 70% din costurile derivate pentru obținerea permisului de conducere pentru camioane (C, E) și CPC. Și, așa cum se obișnuieşte în lumea academică, aceste burse se acordă în funcţie de meritul și performanța studentului, astfel încât să se încurajeze promovarea examenelor în primul apel. Însă MAN nu vrea să se limiteze doar la acoperirea unei părți din cost, ci însoțește, de asemenea, potențialii şoferi cu urmăriri săptămânale pentru a pregăti atât teoria, cât și practica.

MAN va oferi șoferilor și formare profesională specifică ProfiDrive care le va permite femeilor, odată ce au obținut permisul şi atestatul, să dezvolte abilitățile necesare pentru a profita la maximum de o nouă generație MAN TGX în operare reală, optimizând cheltuielile cu combustibilul și emisiile.

Pentru a face cât mai vizibilă această iniţiativă, unele camioane, dar şi autobuze, au deja pe grila frontală sigla WoMAN.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare