Compania feroviară portugheză Medway Rosco modernizează materialul rulant pentru transportul intermodal în Peninsula Iberică. Cu ajutorul unui împrumut de 45 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții, compania va achiziționa șaisprezece locomotive electrice și 113 vagoane intermodale. Această investiție este extinsă pe o perioadă de doi ani (2022-2023) şi are ca scop lansarea de noi servicii de transport combinat rutier-feroviar pentru containere.

Noile locomotive vor oferi o capacitate suplimentară de aproximativ 1,5 miliarde de tone-km, adică echivalentul a aproximativ 54% din transportul feroviar de marfă din Portugalia. Printre noile servicii planificate se va număra și transportul de containere din portul portughez Sines către destinații din Peninsula Iberică.

Medway Rosco este o companie a Medway Operador Ferroviário de Mercadorias (Medway OFM), cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă din Peninsula Iberică și parte a Grupului Medlog, care, la rândul său, aparține Grupului MSC.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare