Ministrul Transporturilor din Danemarca, Trine Bramsen, reacționează la eșecul de a colecta mii de taxe de parcare neplătite de transportatorii străini, în special est-europeni. Firma britanică Euro Parking Collection, pe care Agenția de Transport a angajat-o să încaseze amenzile, trebuie înlocuită.

„Compania britanică nu a reușit să se ocupe în mod satisfăcător de această sarcină. De aceea, am cerut să se analizeze soluții alternative, care vor fi prezentate în toamnă”, spune ministrul Transporturilor.

Anunțul lui Trine Bramsen vine după ce DTL a urmărit timp de un an și jumătate îndeaproape încercările – sau lipsa încercărilor – companiei britanice de a colecta taxele neplătite impuse vehiculelor străine pentru șederea ilegală în zonele de odihnă daneze. În special pentru transportatorii din țările est-europene precum Polonia, România și Bulgaria, mii de taxe de parcare nu au fost niciodată încasate.

Directorul DTL, Erik Østergaard, este mulțumit de anunțul ministrului Transporturilor. „Este o veste bună că ministrul e gata să facă față situației în care transportatorii și șoferii danezi au fost dezavantajaţi timp de câțiva ani. Repet care este cea mai evidentă soluție la problemă: blocaţi roțile vehiculului până se face plata!”

Potrivit DTL, Euro Parking Collection a reușit să colecteze doar 12% din cele 8.139 de taxe de parcare neplătite la care Agenția de Transport a cerut companiei de colectare să răspundă.

Situația este gravă în țări precum Polonia, România și Bulgaria, unde au fost colectate doar patru procente din taxele neplătite.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare