Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma) din Spania transmite Autorității Europene a Muncii (ALE) dorința sa de a participa la inspecții concertate și comune cu alte state membre pentru a lupta împotriva companiilor de tip „cutie poștală“ și a practicilor ilegale. ALE își propune să îmbunătățească cooperarea în aplicarea și controlul reglementărilor muncii în statele UE, în special în probleme de mobilitate transfrontalieră.

Secretarii de stat pentru transport și mobilitate, Isabel Pardo de Vera și María José Rallo, au avut o întâlnire cu directorul executiv al ALE , Cosmin Boiangiu, în care au discutat despre sprijinul acordat de Mitma în inspecțiile la companiile ilegale, în special a celor de tip „căsuță poștală“, dar și în lupta împotriva practicilor ilegale. ALE a fost rugată să promoveze implementarea planurilor naționale de inspecție în toate statele membre.

În ceea ce privește transportul aerian, acest departament a solicitat sprijinul ALE pentru a promova modificarea Regulamentului (CE) 1008/2008 prin includerea unei definiții comune a bazei de operațiuni, ca instrument cheie pentru identificarea legislației naționale care se aplică fiecărui lucrător. În plus, Mitma a propus găsirea unor formule pentru recompensarea companiilor aeriene la nivel european care aplică practici responsabile social.

Crearea Autorității Europene a Muncii este considerată o inițiativă excelentă și a fost pusă la dispoziția directorului executiv al acesteia, împreună cu Ministerul Muncii și Economiei Sociale, pentru a se asigura că reglementările Uniunii Europene privind mobilitatea forței de muncă și coordonarea siguranței sunt aplicate în cel mai corect și mai eficient mod posibil.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare