Guvernul a modificat recent legislația privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României pentru protejarea și optimizarea activității angajatorului, anunţă compania specializată în recrutarea personalului asiatic, Dacca Working. A fost introdusă o perioadă minimă obligatorie de 1 an înainte ca angajații străini să poată ocupa un loc de muncă la un alt angajator.

Lucrătorii străini își pot schimba locul de muncă la un alt angajator doar cu acordul angajatorului inițial, la încetarea CIM din inițiativa angajatorului inițial sau prin demisia în cazul neîndeplinirii obligațiilor CIM de către angajator.

În cazul în care angajatul își schimbă locul de muncă în cadrul aceluiași angajator, noul aviz de muncă se va elibera fără îndeplinirea condițiilor speciale.

Astfel, investiția ocazionată de recrutarea și aducerea în țară a personalului asiatic este protejată suplimentar prin modificările legislative, subliniază Dacca Working. Angajatul străin nu va putea părăsi locul de muncă inițial deoarece va pierde permisul de ședere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare