Căile Ferate Austriece ÖBB anunță alocarea a 3,38 miliarde de euro pentru modernizarea rețelei naționale. Deşi mare parte din fonduri vizează transportul de pasageri, unele intervenții vor fi orientate și spre sectorul de mărfuri. Teritoriul care beneficiază cel mai mult de această investiție este cel care cuprinde ţinuturile Austriei Inferioare, Burgerland și Viena. Se vor dubla liniile, de la două la patru, pe linia Meidling-Mödling și pe KöstendorfSalzburg, iar linia Tauern din Valea Gastein va fi modernizată.

Investiţiile se vor lega şi de transportul de mărfuri cu Italia, prin modernizarea drumului de acces la tunelul de bază Brenner, aflat în prezent în construcție, inclusiv extinderea la patru linii a nodului Schaftenau-Radfeld. În 2023, va fi inaugurată și linia de cale ferată Koralm din Carintia, unde va începe așezarea șinelor în tunelul cu același nume, lung de 33 de kilometri. Lucrările din galeria Semmering vor continua și ele.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare