În prezent, 50% din cota de piață este deținută de ouă ecologice, dar segmentul produselor din carne va înregistra cea mai rapidă creștere în următorii 510 ani.

Potrivit unui raport al Business Research Company privind piața de păsări ecologice, în segmentarea după tip de produs în ouă și carne, piața ouălor a fost cel mai mare segment al pieței de păsări ecologice, reprezentând 6.877,6 milioane USD sau 54,8% din total în 2020. Ouăle ecologice provin de la găini care trăiesc în medii fără cuști și au acces la exterior şi au niveluri mai mari de acizi grași omega-3 decât celelalte.

Pe viitor, potrivit euronews.com, segmentul produselor din carne este de așteptat să fie segmentul cu cea mai rapidă creștere pe piața de păsări ecologice, la un CAGR de 9,1%. Piața globală a păsărilor de curte ecologice este de așteptat să crească de la 7,26 miliarde USD în 2020 la 7,67 miliarde USD în 2021, la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 5,6%. Creșterea se datorează în principal reluării activităților companiilor și adaptării la noua normalitate după impactul Covid-19 care a dus anterior la măsuri restrictive, lucru la distanță și închiderea activităților comerciale, respectiv la provocări operaționale. Piața este de așteptat să atingă 10,35 miliarde USD în 2025 la un CAGR de 8%.

Europa de Vest a fost cea mai mare regiune de pe piața globală a păsărilor de curte ecologice, reprezentând 44,5% din total în 2020. A fost urmată de America de Nord, Asia Pacific și apoi celelalte regiuni. În viitor, regiunile cu cea mai rapidă creștere de pe piața de păsări ecologice vor fi America de Sud și Orientul Mijlociu, unde creșterea va fi la CAGR de 11,95% și, respectiv, 11,91%. Acestea vor fi urmate de Africa și Asia-Pacific, unde se așteaptă ca piețele să crească la CAGR de 10,85% și, respectiv, 10,15%.

La nivel global, cererea de produse organice din carne de pasăre crește într-un ritm semnificativ, iar consumatorii plătesc un preț premium pentru astfel de ouă și carne. Vânzarea de pui organic la nivel mondial va depăși probabil 7.500 de milioane de dolari până la sfârșitul lui 2028, odată cu creșterea cererii din țările emergente.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut