Pentru a proteja transportatorii turci de imigranții ilegali, poliţişti turci au fost dislocaţi la punctele de trecere a frontierei în Ungaria, una dintre țările cu cele mai multe probleme. Anterior, Ministerul de Interne a prevenit alte incidente prin detaşarea unor efective ale poliției turce în Serbia.

Expeditorii care transportă mărfuri turcești de export se confruntă cu mari dificultăți și amenzi din cauza imigranților ilegali care se urcă în camioane în țări precum Serbia și Ungaria, notează transmedya.com. Ministrul de Interne Süleyman Soylu a anunțat că Poliția Turcă a început să lucreze la punctele de frontieră ale Ungariei în cadrul „Proiectului Drumul Prieteniei”, care a fost inițiat pentru a rezolva problema și a preveni incidentele.

Făcând o declarație pe această temă, Asociația Internațională a Transportatorilor din Turcia (UND) a declarat că această evoluție este o veste grozavă pentru sector: „Mulțumesc în numele industriei pentru această soluție la problema imigranților ilegali, care este una dintre cele mai mari provocări ale transportatorilor rutieri internaționali și aduce o mare povară operațională și financiară companiilor.”

În declarația UND s-a subliniat că, prin această decizie, camioanele turceşti care desfășoară activități de transport rutier internațional își vor putea efectua fără probleme transportul. De asemenea, s-a afirmat că decizia este un pas important pentru ca țara să-și atingă mai repede obiectivele de export.

Conform informațiilor oferite de UND, în cadrul proiectului demarat în 2019 de detaşare a poliției turcești la porțile de frontieră din Serbia, imigranții ilegali au fost împiedicați să se urce în camioanele din Turcia. S-a acordat sprijin vehiculelor turcești în multe zone diferite și, astfel, peste 50.000 de camioane turcești au trecut fără probleme.

În comunicat se precizează că „această cooperare este foarte importantă în a asigura transportul fără probleme al mărfurilor de export ale Turciei, 25 de polițiști turci preluând funcția la porțile de frontieră română și sârbă din Ungaria, care este principala rută pentru exporturile către Europa”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut