Noile reguli de circulație rutieră care au intrat în vigoare pe 17 iunie le acordă asigurătorilor din Polonia dreptul de a accesa informații despre punctele de penalizare și amenzile proprietarilor de mașini. Iar informațiile pot ajuta la construirea ofertei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, RCA. Astfel, prețul poliței crește în funcție de numărul de puncte din contul proprietarului mașinii și de amenzile primite de acesta.

Soluția permite asigurătorilor accesul online la Registrul Central al șoferilor, care a fost elaborat de către Fondul de Garantare a Asigurărilor.

Deși asigurătorii nu au dezvăluit ratele specifice de conversie a greşelilor șoferilor în prețurile asigurării lor de răspundere civilă, aceștia sunt de acord că punctele și amenzile vor fi un alt criteriu pe care îl iau în considerare atunci când calculează costul poliței.

Rolul principal al acestui serviciu este funcția sa preventivă. Iar consecințele mai puternice pentru cei care încalcă regulile ar trebui să se traducă într-o siguranță rutieră îmbunătățită.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare