Nikola, care produce vehicule industriale electrice în colaborare cu Iveco, obține autonomie în furnizarea de baterii prin achiziția Romeo Power, care deţine o fabrică în Cypress, California. Achiziția va avea loc exclusiv prin schimb de acțiuni, pe baza unei evaluări a companiei achiziționate de aproximativ 144 milioane USD și cu o primă de 34% asupra valorii acțiunilor Romeo la 29 iulie 2022.

Nikola se așteaptă ca această achiziție „să permită îmbunătățiri operaționale semnificative și reduceri de costuri în producția de baterii”. Acest lucru permite, de asemenea, crearea unei platforme integrate pentru vehicule electrice, cu economii de până la 350 de milioane USD pe an până în 2026 și o reducere cu 30-40% a costului pachetelor de baterii până la sfârșitul lui 2023.

Romeo Power proiectează și produce sisteme de stocare a energiei, concentrându-se pe bateriile cu litiu pentru vehicule industriale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare