Compania asiatică EMS (Electronic Manufacturing Services) Etron Technology a închiriat 3.600 mp de spațiu de producție în CTPark Oradea Cargo Terminal, parc industrial cu un terminal cargo aerian. Producătorul de componente electronice a decis să-și extindă prezența la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înființarea unei unități de producție de înaltă tehnologie în Europa.

După o analiză atentă, Etron a decis să înființeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE. Această decizie strategică reflectă cererea în creștere observată de CTP a companiilor care doresc să realizeze activități de nearshoring pentru producția destinată piețelor europene. Integrarea parțială a României în Spațiul Schengen, împreună cu rețelele sale de transport aerian și maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producție, susținut de avantaje competitive precum forța calificată de muncă, inovația digitală și cote de impozitare favorabile, stimulând creșterea economică și investițiile.

Etron, în calitate de furnizor EMS pentru PCBA (Printed Circuit Board Assembly), cu clienți care se concentrează în principal pe domenii precum control industrial, medical, auto, comunicații, energie nouă și produse de larg consum, va opera fabrica din România în principal pentru SMT & MI, linie de producție cu testare și asamblare. Având în vedere operațiunile complexe, noul hub de producție va beneficia de controlul temperaturii și umidității cu un sistem BMS integrat. În plus, noua fabrică este dotată cu descărcare de electricitate statică, aer comprimat, N2 și alte echipamente personalizate.

Andrei Brinzea, Business Development Director la CTP Romania, declară: „Acum, România, a doua cea mai mare piață din ECE, se evidențiază ca destinație principală pentru producție. Cu mulți muncitori calificați, inclusiv una dintre cele mai mari ponderi de studenți STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) din Europa (29,3%) și investiții continue în infrastructură, cum ar fi autostrăzi noi, România oferă oportunități excelente pentru afaceri.”

Andrei Ghițeanu, Project manager MEP la CTP Romania a declarat: „Suntem bucuroși să vedem că viziunea noastră este împărtășită de tot mai multe companii, care aleg parcurile din rețeaua CTPark pentru a se stabili și a crește. Noua capacitate de producție a Etron reflectă, de asemenea, cererea crescută pentru nearshoring și potențialul orașului Oradea de a atrage noi unități de producție”.

Într-un sondaj realizat în 2022 în rândul companiilor europene cu destinații probabile pentru nearshoring, realizat de Maersk, România a fost printre primele zece la nivel mondial. Oradea devine din ce în ce mai mult un hub de producție pentru companiile care doresc să producă în Europa, deoarece zona oferă un mediu de afaceri stabil. Beneficii precum o bază de producție puternică, capital uman calificat, costuri atractive cu forța de muncă și conectivitate la piață fac din regiune un hotspot de nearshoring.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut