Compania de expediție QCS-Quick Cargo Service, certificată IATA, plănuiește să deschidă mai multe sucursale în Europa de Est în viitorul apropiat. Noul birou din România, de la București, va fi operațional din 15 aprilie şi va fi condus de Alina Moldovan. În viitorul apropiat sunt planificate şi alte filiale ale companiei.

„Avem în minte 3 țări în care dorim să deschidem birouri. București și Cluj din România sunt în fruntea listei noastre sau au fost deja finalizate, urmate de Bratislava (Slovacia), Budapesta (Ungaria) și Varșovia (Polonia)”, relatează directorul general QCS, Stephan Haltmayer.

QCS-Quick Cargo Service își urmează astfel strategia de dezvoltare constantă a rețelei. Compania este prezentă în toată Germania, cu 12 birouri proprii (Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Köln, Leipzig, München, Münster-Osnabrück, Nürnberg și Stuttgart) și are filiale în Amsterdam, Rotterdam, Londra, Basel, Zürich, Copenhaga și Szczecin.

Locațiile din Europa de Est înseamnă o valoare adăugată strategică ridicată pentru companie. „Ne așteptăm la o extindere puternică în Europa de Est, de care ne-am dori să beneficiem ca furnizor de servicii”, spune Haltmayer. Ca exemplu practic, el indică Ungaria, care s-a dezvoltat într-un hotspot industrial în ultimii ani, cu o prezență puternică a furnizorilor din industria auto. Volumul de marfă de pe aeroportul din Budapesta a depășit recent, pentru prima dată, tonajul manipulat pe aeroportul din Viena. „Vrem să dezvoltăm Budapesta în hub pentru transportul aerian de mărfuri pe rutele dintre Asia de Est și Europa de Est. Vom alimenta transporturile de marfă din țările vecine către Budapesta pentru a le consolida cu volume generate local și le vom transporta aerian.”

Apropierea clienților este, de asemenea, importantă pentru companie. „Numai așa putem răspunde în mod optim nevoilor clienților, să fim în imediata apropiere a unităților de producție și să vorbim limba locală”, spune șeful companiei, rezumând cele mai importante avantaje.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare