Instanțele daneze sunt cunoscute pentru condamnări grave pentru nerespectarea timpului de lucru. Procesul încheiat săptămâna trecută a fost însă deosebit, având un puternic caracter familial – un transportator din orașul Funen a fost acuzat că a folosit cardul soției sale, în timp ce fiul său trebuia să utilizeze cardul bunicului său.

Această manipulare de trei generații a ieșit la lumină iniţial pe 12 februarie 2021. Cu toate acestea, după cum se întâmplă în inspecțiile daneze, cazul nu s-a încheiat cu o sancțiune administrativă obișnuită emisă imediat, ci a presupus o anchetă lungă, cu constatarea a peste o sută de încălcări ale legii pentru care ambii șoferi au fost acuzați penal de înșelăciune.

Primul șofer – un proprietar de 46 de ani al unei firme de transport – a fost condamnat, potrivit 40ton.net, la opt luni de închisoare, din care două cu executare imediată și șase cu suspendare, schimbate pentru muncă în folosul comunității. De asemenea, a primit o penalizare financiară în valoare de 442.000 de coroane daneze (circa 59.400 euro), interdicţia de a mai conduce camioane timp de doi ani şi o interdicţie de 3 ani de a mai fi la conducerea unei companii de transport. Celălalt șofer – fiul de 22 de ani – a fost condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendare, schimbate cu muncă în folosul comunității. În cazul său, sancțiunea financiară a fost de 67.000 coroane (9.000 euro), iar interdicția de conducere se va aplica timp de 12 luni.

Deținătorii cardurilor împrumutate, adică soția (mama) și bunicul, au fost, de asemenea, evaluați de instanță. În cazul lor, însă, s-au acordat patru luni de supraveghere. De asemenea, o amendă suplimentară va trebui plătită în numele companiei de transport, iar suma record este echivalentul a 287.000 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare