Glenfiddich, producător scoţian de whisky, a lansat un proiect revoluționar de realimentare a camioanelor sale cu biogaz ecologic derivat din reziduurile propriului proces de distilare, arată Reuters.

Producătorul Glenfiddich a început să-și transforme camioanele de livrare pentru a funcționa cu biogaz cu emisii reduse, ca parte a unei inițiative de sustenabilitate în „buclă închisă”.

Glenfiddich a declarat că a instalat stații de alimentare la distileria Dufftown din nord-estul Scoției, care utilizează tehnologia dezvoltată de compania-mamă William Grant & Sons pentru a-și converti deșeurile și reziduurile de producție într-un biogaz cu conținut scăzut de carbon (ULCF) care produce minimum de CO2 și de alte emisii nocive.

Stuart Watts, director de distilerie la William Grant & Sons, a declarat că, în mod tradițional, Glenfiddich vindea cerealele uzate rămase din procesul de malțare, pentru a fi utilizate ca hrană pentru bovine, fiind bogate în proteine.

Dar, prin digestia anaerobă, bacteriile descompun materia organică şi se produce biogaz, iar distileria poate folosi și deșeuri lichide pentru a produce combustibil, având astfel posibilitatea de a recicla toate produsele reziduale.

Distilatorul, care vinde peste 14 milioane de sticle de whisky pe an, a declarat că biogazul său alimentează deja trei camioane Iveco LNG special transformate pentru biogaz.

Distilatorul a declarat că biogazul reduce emisiile de CO2 cu peste 95%, comparativ cu motorina și alți combustibili fosili și reduce celelalte particule dăunătoare și emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 99%. Fiecare camion va deplasa până la 250 de tone de CO2 anual, ceea ce echivalează cu plantarea a 4.000 de copaci pe an.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare