Transportatorii spanioli de vehicule anunţă printr-o scrisoare adresată clienţilor lor că situaţia de „chin şi agonie” în care se află sectorul îi va determina să ia măsuri radicale, precum sistarea activităţii în martie, dacă nu se vor realiza îmbunătăţiri importante economice şi de muncă.

Unul dintre sectoarele de transport care a avut de suferit încă de la începutul pandemiei este cel al transportatorilor de vehicule: în primul rând din cauza pandemiei, care i-a ținut în imposibilitatea de a lucra săptămâni întregi, iar mai târziu, din cauza crizei microcipurilor și a altor componente.

Asociaţia transportatorilor spanioli de autovehicule, TRANSPORTAVE, parte a FENADISMER, subliniază că s-a ajuns la o „situație de chin și agonie” care poate fi depășită doar cu „efortul tuturor celor implicați”. Pentru a ieși din această situație, reprezentanţii TRANSPORTAVE au propus un document de negociere urgent, care „cuprinde ceea ce este necesar pentru refacerea situației acestui subsector, pentru a-l plasa pe o linie de sustenabilitate viitoare”. În acest document sunt propuse o serie de măsuri, iar operatorilor de logistică și de flote, subcontractanți ai acestui tip de transport, li se acordă 15 zile pentru a se așeza la masa de negocieri a măsurilor care îmbunătățesc substanțial condițiile economice și de muncă ale acestor transportatori. E nevoie de măsuri precum:

– actualizarea tarifelor, astfel încât acestea să reflecte scumpirea motorinei de anul trecut;

– crearea unui protocol pentru încărcarea și descărcarea vehiculelor în fabrici, câmp și la clienţii finali;

– crearea unor zone de şedere adecvate, astfel încât șoferii să își petreacă perioada de așteptare în timp ce sunt efectuate sarcinile de logistică la punctele de încărcare și descărcare.

După negocierile cu operatorii de logistică şi de flote, TRANSPORTAVE va ține o nouă ședință pentru a decide pașii de urmat, precum mobilizări și/sau greve din martie, în cazul în care negocierile nu dau roade.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare