Potrivit firmei de analiză IoT Berg Insight, piața sistemelor inteligente de transport (ITS) pentru autobuzele electrice din Europa și America de Nord este estimată să atingă 355 de milioane de euro până în 2027.

Studiul Berg Insight dezvăluie că piața europeană ITS pentru autobuze electrice a atins 57,1 milioane de euro în 2022 și se estimează că va avea o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 39%, ajungând la 297,2 milioane de euro până în 2027. În mod similar, piața nord-americană este prognozată să experimenteze un CAGR de 30%, în creștere de la 15,5 milioane de euro în 2022, la 58,2 milioane de euro în 2027, notează Sustainable Bus.

Soluțiile ITS au rolul de a conecta toate elementele esențiale ale infrastructurii electrice, inclusiv autobuzele, stațiile de încărcare și depourile. În timp ce mulți operatori investesc inițial în soluții de monitorizare de bază, implementările mai mari necesită subsisteme suplimentare pentru dispecerizare, programare, gestionarea stațiilor de încărcare și managementul depozitului. De asemenea, soluţiile ITS moderne sunt importante pentru optimizarea rutelor și furnizarea eficientă de energie pentru flotele de vehicule electrice, mai ales pe măsură ce amploarea și complexitatea acestora cresc. „Implementările de flote electrice încep cu adevărat să se facă observate. Există deja mai multe orașe în Europa care operează peste 100 de autobuze electrice şi care se confruntă cu complexitatea flotelor mari de vehicule electrice. Optimizarea rutelor și furnizarea energiei necesare la momentul potrivit către vehiculul potrivit este semnificativ mai ușoară cu o soluție ITS modernă”, subliniază Caspar Jansson, analist IoT, Berg Insight.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut