De luni, 17 octombrie, şi Polonia se va alătura sistemului de colectare electronică a taxelor rutiere EETS (European Electronic Tolling Service). Dispozitivul interoperabil Telepass SAT (care funcționează prin satelit) devine astfel primul dispozitiv certificat din această țară, crescând la 14 numărul statelor deservite de Telepass pentru serviciul de taxare electronică dedicat vehiculelor grele (peste 3,5 t) – Italia, Franța, Belgia, Spania, Portugalia, Austria, Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Ungaria, Elveția, Bulgaria și Polonia.

Până acum, dispozitivul Telepass SAT era folosit în Polonia doar pe  tronsonul Cracovia-Katowice al autostrăzii A4. „Suntem primul operator acreditat din Polonia pe sistemul EETS, la fel cum am fost primii în Germania în 2019. Acest lucru demonstrează capacitatea Telepass de a oferi un serviciu inovator, integrat și de calitate”, declară Francesco Maria Cenci, șeful Unității de taxare a Telepass, care adaugă: „Polonia este o piață cheie pentru lumea transportului rutier, deoarece este o zonă strategică care leagă fluxurile de transport europene între Est și Vest. Acum oferim o soluție transportatorilor nu numai din Polonia, dar din toată Europa, printr-un singur dispozitiv interoperabil.”

Cu 14 țări acoperite, 10 milioane de dispozitive distribuite, peste 171.000 km gestionați, Telepass contribuie la simplificarea circulației mărfurilor și persoanelor în cadrul rețelei rutiere europene.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare