Sfârșitul lui 2021 și începutul noului an sunt marcate de situaţii critice și de aglomerație în terminalul PSA Genova Pra’, din cauza prea multor containere stocate pe chei. Vina pare a navelor care nu respectă sloturile orare, dar şi pandemia are impactul ei. Pentru a remedia problema, conducerea terminalului a întocmit o directivă cu unele măsuri, printre care şi aplicarea unei suprataxe de 10 euro/zi pentru fiecare TEU depozitat pe chei.

Situaţia din aceste zile de la terminalul PSA din Genova Pra’ este cel puţin critică, paralizat fiind de prea multe containere depozitate pe chei. Potrivit PSA, situaţia a fost cauzată de nerespectarea programelor de sosire a navelor în ferestrele contractuale, pe de o parte, dar și de dificultățile recente cauzate de lipsa forței de muncă din cauza Covid. Situaţia din ultimele zile, potrivit Uomini e Trasporti, a determinat terminalul să adreseze o scrisoare clienților în care să le explice că „e greu de operat conform standardelor obișnuite și că, din 10 ianuarie, se vor lua măsuri pentru a încerca să se revină la normalitate”.

Conducerea terminalului a întocmit, de fapt, o nouă directivă care impune – temporar – o suprataxă de 10 euro pe zi pentru fiecare TEU depozitat.

O altă măsură se referă la neacceptarea la terminal a exporturilor cu rezervări suplimentare pentru serviciile AL6/Amerigo/Mena, Medusec și Saec, pentru a elimina surplusul din curțile terminalului și a raționaliza intrarea containerelor de export. Într-o fază ulterioară, cantitățile maxime acceptabile de export vor fi comunicate individual fiecărei linii sau agenţie de navigație.

Tot în vederea normalizării situațiilor operaționale ale platformei, depozitarea containerelor goale la terminal va fi rezervată exclusiv unităților de descărcare avute în vedere în transbordare sau reîncărcare în tren, fiind eliminate astfel cele care se întorc de la descărcare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare