TIP a livrat la începutul săptămânii primele zece autotractoare noi Iveco S-Way pe gaz către furnizorul de servicii poştale din ţările nordice, PostNord Danemarca. Acestea sunt deja utilizate acum în Copenhaga și Hillerød.

Cu noile modele Iveco S-Way, PostNord nu numai că va funcționa mai bine, ci și mai ecologic. Autotractoarele sunt echipate cu un motor pe gaz de 460 CP care funcționează cu biogaz comprimat (CBG). Când operează cu biogaz, PostNord poate reduce emisiile de CO2 cu circa 95%, comparativ cu o mașină diesel similară.

La fel de important este faptul că noul Iveco emite cu 99% mai puține particule și cu 90% mai puține noxe decât o mașină diesel similară. „Noile noastre camioane cu gaz contribuie pozitiv la un aer mai curat în Copenhaga și Hillerød”, spune Jan Greve, director de dezvoltare operațională la PostNord, companie care operează acum camioane cu gaz atât în Danemarca, cât și în Suedia.

Mașinile au fost livrate de Iveco Danemarca în colaborare cu TIP, ca urmare a cererii tot mai mari de soluții de transport durabil. „De mult timp ne-am extins și diferențiat gama de produse. Era evident că autotractoarele cu gaz reprezintă un element important în tranziția ecologică”, spune Christian Petersen, Vicepreședinte TIP Nordic.

Mașinile pe care PostNord tocmai le-a luat în folosință au o autonomie de până la 500 km cu rezervorul plin și sunt omologate pentru o greutate a camionului de 44 de tone.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare