Presa suedeză informează despre o companie de transport din regiunea Skåne, care, după o inspecție la sediul său, a primit o amendă totală de 7 milioane de coroane (circa 640.000 de euro!).

O amendă atât de mare a fost aplicată pentru nereguli comise în două luni: septembrie și octombrie 2020. În această perioadă, au fost constatate 1.592 de deficiențe în ceea ce privește timpul de lucru al șoferilor, inclusiv 89 de cazuri de utilizare a cardului altcuiva, 277 de cazuri de retragere neautorizată a cardului, 576 de încălcări ale standardelor aplicabile și 650 de cazuri de utilizare necorespunzătoare sau fără card a tahografului.

Săvârșirea unui număr atât de mare de infracțiuni nu a necesitat însă o flotă mare – compania avea 24 de camioane proprii și folosea încă 11 mașini ale subcontractanților, potrivit 40ton.net. Regulile au fost încălcate în această companie la o scară enormă, fiecare șofer făcând-o chiar de mai multe ori pe zi. În multe industrii ar suna imposibil, dar în transport – ca urmare a complexității extreme a regulilor timpului de lucru – s-a dovedit posibil.

Decizia de emitere a sancțiunii de mai sus a fost luată de Transportstyrelsen, Agenția de Transporturi din Suedia. Suma a fost calculată ca procent din cifra de afaceri a companiei, în timp ce apărarea transportatorului a fost respinsă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare