Compania daneză de transport HP Therkelsen A/S și filiala sa germană HP Therkelsen GmbH urmează să fie urmărite penal pentru comiterea unui număr fără precedent de transporturi ilegale de coastă. În doar 3 luni, șoferii companiei au efectuat 1.200 de curse de cabotaj ilegal, potrivit unui material publicat de lastbilmagasinet.dk.

Contrafacerea scrisorilor de trăsură și cabotajul ilegal sunt acuzațiile aduse companiei daneze și filialei sale germane. Transportatorii sunt acuzați de peste 1.200 de cazuri de cabotaj ilegal între august și octombrie 2019.

Practic, în perioada 1 august – 8 octombrie 2019, vehiculele transportatorului au fost monitorizate de sistemul de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare aparţinând poliției. Pe baza monitorizării, oamenii legii au întocmit o hartă a cabotajului efectuat de vehiculele HP Therkelsen GmbH.

Numeroase cazuri de cabotaj ilegal au fost semnalate în luna octombrie a aceluiași an, când poliția a confiscat patru camioane HP Therkelsen înmatriculate în străinătate. Mașinile au fost reţinute înainte ca firma să plătească amenda de 2 milioane DKK (aproximativ 269.000 de euro).

În octombrie 2019, managerul companiei și doi șoferi, toţi germani, au fost judecați pentru fals în acte și facturi. Șoferii au fost condamnați la 30 de zile de închisoare, iar managerul a primit 4 luni de închisoare.

În urma publicării articolului, lastbilmagasinet.dk a primit o declarație de la avocații HP Therkelsen în care se precizează că firma nu a fost acuzată de fals în documente. După ce doi șoferi și un manager au fost condamnați pentru falsificarea foilor de parcurs, aceștia au fost imediat concediați de firma de transport.

Dar, în aprilie 2021, acţiunea de inspecție a camioanelor (Tungvognscenter Syd) efectuată de Poliția din Iutlanda de Sud-Est pe insula Funen s-a soldat cu pierderi economice grave pentru transportatorul german. În acest caz, a participat complice şi o companie daneză.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare