Deoarece infrastructura de rafinare și depozitare a petrolului a fost distrusă de militarii ruși, Ucraina se confruntă cu lipsa combustibilului. Acesta este motivul pentru care statul ucrainean a decis să reducă de la 20 la 7% TVA-ul la benzină, motorină și gaze lichefiate și a convenit asupra unei accize zero pentru aceste articole.

Potrivit Logist Today, pe 17 mai, sub președinția premierului Denys Shmygal, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanți ai sectorului de business cu combustibili, pentru a găsi o soluţie de alimentare a pieţei interne. Shmygal a spus că a purtat personal negocieri cu președintele CE, Charles Michel, și cu președintele CE, Ursula von der Leyen, privind liberalizarea rutelor logistice. „UE a introdus o serie de „coridoare de solidaritate” pentru Ucraina. Un instrument similar a funcționat în timpul pandemiei în Europa, când au fost livrate vaccinuri și medicamente. Autoritățile sunt gata să facă tot ce e necesar pentru a oferi jucătorilor din sector posibilitatea de a importa combustibil. La punctele de control, transportul auto/feroviar cu combustibil are prioritate absolută. De asemenea, negociem și alte rute de aprovizionare pentru a ne extinde capacitățile logistice.”

Iulia Sviridenko, Ministrul Economiei, a subliniat că numărul camioanelor cu combustibil care trec granița în fiecare zi a crescut cu aproape o treime față de începutul lunii mai.

În urma întrevederii, Ministerului Economiei, Ministerul Energiei și asociația relevantă din domeniu, vor elabora propuneri pentru depășirea crizei de pe piața petrolului și eliminarea penuriei de combustibil.

Publicaţia reaminteşte că, în mai, 350.000 de tone de combustibil sunt livrate în total în Ucraina prin rute logistice complet noi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare