Ministrul de Externe din Ungaria, Péter Szijjártó, a anunţat încheierea unui acord cu compania germană de automobile Vitesco Technologies (VT) pentru a construi o nouă fabrică la Debrecen, ca parte a unei investiții greenfield, în care vor fi fabricate componente electronice auto de înaltă tehnologie.

Potrivit anunțului ministrului, statul maghiar va acorda granturi de 10,5 miliarde HUF (aproximativ 30 de milioane de euro) pentru investiția de 47 de miliarde HUF (circa 135 milioane de euro), deoarece construcția fabricii de aproximativ 7.000 de metri pătrați va crea 450 de noi locuri de muncă.

El a adăugat că valoarea proiectului este sporită de faptul că se referă la producția de dispozitive de electromobilitate și că „oricine câștigă investițiile care stau la baza noii ere a industriei auto poate garanta creșterea continuă a economiei naționale pe termen lung“.

El a subliniat că proiectul ar putea ajuta economia Ungariei la două noi recorduri în acest an.

Un sfert din exporturile Ungariei merg către Germania

Pe de o parte, țara s-a apropiat foarte mult de planul anterior conform căruia valoarea producției industriei auto, care a crescut cu 31% în prima jumătate a lui 2021, va depăși 10.000 de miliarde HUF (28,7 miliarde de euro) până la sfârșitul anului. Pe de altă parte, fluxurile comerciale maghiaro-germane vor arăta, de asemenea, cel mai mare rezultat din toate timpurile, după ce volumul a crescut cu 22% în primele cinci luni ale acestui an. În acest context, a subliniat că aproximativ un sfert din exporturile Ungariei merg către Germania.

Péter Szijjártó a declarat că, din punct de vedere economic, un obiectival guvernului este creșterea din acest an a PIB al Ungariei la 5,5%, caz în care statul va rambursa impozitul pe venitul personal plătit în 2021 familiilor cu copii la începutul anului viitor. „Punem întrebarea extrem de simplistă: ce este necesar în următoarele patru luni pentru a obține o creștere garantată de 5,5% la 31 decembrie? Răspunsul este simplu: investiții, investiții și iar investiții”, a spus el.

El a explicat, de asemenea, că la conferința anuală a ambasadorilor, s-a stabilit obiectivul ca participanții să detecteze toate intențiile de investiții cât mai repede posibil în ţările lor, deoarece acest lucru ar putea crea locuri de muncă în Ungaria.

În cele din urmă, ministrul a subliniat că o astfel de masă de companii s-a stabilit la Debrecen în ultimii ani, astfel încât orașul a devenit în mod clar una dintre fortărețele industriei auto maghiare. În acest sens, el a declarat că guvernul va cheltui aproximativ 100 de miliarde HUF (287 milioane euro) de resurse de dezvoltare în următorii doi ani pentru a crea o infrastructură în Debrecen care poate oferi o bază adecvată pentru investiții suplimentare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare