Situată în Gent, Belgia, fabrica va furniza baterii gata de instalat pentru camioanele de mare tonaj complet electrice ale Volvo Trucks. Producţia de serie începe în al treilea trimestru al acestui an.

„Investiția arată angajamentul nostru puternic față de electrificarea transportului greu. Până în 2030, cel puțin jumătate din toate camioanele pe care le vindem la nivel global vor fi electrice, iar până în 2040 vom fi o companie neutră privind emisiile de carbon”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

În fabrica de baterii din Gent, celulele și modulele Samsung SDI vor fi asamblate în pachete de baterii adaptate pentru gama electrică grea a Volvo Trucks (Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX). Fiecare pachet de baterii are o capacitate de 90 kWh, iar clientul poate alege să aibă până la șase baterii (540 kWh) pe un camion. „Prin integrarea procesului de asamblare a bateriilor în fluxul nostru de producție, putem scurta timpii de livrare pentru clienți și putem asigura baterii performante, încurajând în același timp economia circulară”, spune președintele Volvo Trucks, menţionând că bateriile sunt proiectate astfel încât să poată fi ulterior recondiționate și reutilizate. În plus, fabrica este alimentată cu energie 100% regenerabilă.

Începând din acest an, Volvo Trucks va oferi în Europa șase modele de camioane electrice, acoperind toată gama, de la distribuție urbană și salubrizare, până la transport regional și lucrări de construcții. „Am început producția de serie de camioane electrice în 2019. Odată cu dezvoltarea rețelelor de încărcare și îmbunătățirea tehnologiei bateriilor, vom vedea o transformare rapidă a întregii industrii a camioanelor”, a mai spus Roger Alm.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare